Sådan måler du størrelsen på en hat

0
9

Det er tid til at måle din hatstørrelse. Kender du størrelsen på din hat? Hvis ikke, så fortvivl ikke! Der er et par forskellige måder, hvorpå du kan finde ud af, hvad det er, der passer dig bedst. Den mest almindelige måde er ved at måle omkredsen rundt om dit hoved – ca. halvvejs oppe i panden. Du skal gøre dette med et målebånd, en snor eller et bånd og derefter sammenligne det med nedenstående tabeller for at få en præcis måling.

Det vigtigste, når du vælger en hat, er at sikre, at den sidder godt, så der ikke er nogen huller mellem de steder, hvor hatten rører dit hoved, og hvor der ikke falder hår igennem, hvilket kan give ubehag på varme dage eller endda hårtab på grund af brud på grund af konstant kontakt med sved eller støvpartikler, der er fanget i materialet.

Hvilke hattestørrelser findes der?


Den første størrelse i de etablerede standarder er kendt som “P” eller lille, afhængigt af hvilken region du kommer fra. Dette svarer til ca. 6 ¾ tommer, der kan udtrykkes enten med henholdsvis centimeter eller tommer.

Der er mere end én måde for folk rundt om i verden at udtrykke deres størrelser på, men der er en aftalt nomenklatur, der er blevet oprettet, så de ved, hvilke bogstaver der henviser til hver enkelt række forskellige mål – dette omfatter S (small), M(medium) L(large)XL og XXL!

Efter den første lille størrelse finder vi M eller Medium. Dette svarer til en størrelse på omkring 7 tommer i længden for henholdsvis kvinder og mænd.

Ud over de universelt etablerede størrelser er der også U Size, som kan omfatte 2 modaliteter; en hvor den måler mindre end 7 ⅛” tommer i mandlige modeller, mens de kvindelige modeller har et gennemsnit på omkring samme højde – den anden modalitet er meget større og måler op over to håndbredder på de fleste beklædningsgenstande, som du vil komme til at se dem iført!

I centimetersystemet anvendes en anden metode, når målingerne viser sig at være et nøjagtigt tal mellem to størrelser og mindre end den endelige størrelse.

Hvilke metoder kan jeg bruge til at måle min hatstørrelse?

En af de bedste måder at måle din hatstørrelse på er med et målebånd. Denne metode er ikke kun enkel, men giver dig også mulighed for at gøre det derhjemme på få minutter!

De 2 mest almindelige metoder til at måle hatte kaldes “tapering” og “omkredsmål”. Der er ingen grund til at lade sig skræmme af nogen af dem; de kan begge tage mindre end 30 sekunder fra start til slut, hvis vi er præcise med vores målinger (så sørg for ikke at tabe eller miste overblikket).

Mål dit hoved

Til dette kan vi bruge et målebånd eller en snor. Hvis sidstnævnte er mere behageligt for dig og giver en præcis måling uden at skulle sammenligne den med andre objekter, så gør det!

Når du bruger en af disse metoder, skal du sikre dig, at de holdes lige op og ned uden at bukke, før du foretager din måling; ethvert gætværk vil resultere i fejl senere hen, hvilket potentielt kan føre til større problemer som f.eks. fejl i garderoben under særlige begivenheder.

Sammenlign med en anden hat

Næste gang du går ud for at købe en ny hat, skal du sikre dig, at størrelsen passer komfortabelt, før du går derfra. Prøv forskellige størrelser, og se hvilken størrelse der passer perfekt til din hovedform eller stilpræferencer!

Du kan have brug for mere end 1, når du skal finde den helt rigtige pasform, men generelt bør disse ikke variere for meget fra producent til producent, da de er universelle retningslinjer – uanset hvilken type skygge der anvendes (kantløs baseballkasket vs. stiv foldet strik).

Hvordan kan jeg måle min hatstørrelse korrekt med et målebånd?

Hvis du vil finde ud af din hatstørrelse, er det vigtigt, at målebåndet holdes i en højde, hvor det er fleksibelt. Vi har brug for denne metriske strimmel til vores hovedmålinger omkring ørerne (i niveau med toppen), panden lige bag øjnene ind i tindingene og så tilbage op lige over det midterste punkt mellem øjenbrynene – på den måde får vi centimeter i stedet for tommer!

Hvis alt går godt og ærligt ved at følge disse trin nøjagtigt – kan efterbehandling altid med fordel finde sted, før man bærer den pågældende artikel/det pågældende produkt som ønsket.

Vi skal holde målebåndet stramt hele tiden uden at overskride et overdrevent stramningspunkt. Dette kan føre til, at vi vælger en mindre størrelse end den, der passer til vores krop, hvilket så ville være problematisk.

Vi bør holde øje med fleksible målebånd eller andre værktøjer, der kan hjælpe os med at måle os selv nøjagtigt, så vi ikke begår disse fejl ved fremtidige målinger – for lad os se det i øjnene: livet sker nogle gange!

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here