Måder at omforme en hat på med lethed

0
15

Den bedste måde at omforme en hat på er ved at bruge en hårtørrer. Men hvis du ikke har adgang til en sådan, er der andre måder, som du nemt kan gøre det på. En af de nemmere måder er ved at bruge en hårtørrer på en lav indstilling og holde den mindst 12 tommer væk fra dit hoved.

En anden metode er at bruge et strygejern, men dette bør ikke gøres i mere end fem sekunder, da det vil skade dit hår og din hovedbund.

Den tredje mulighed er at få fat i isterninger eller knust is og lægge dem i en pose sammen med vand (forholdet 1:2). Placer posen rundt om dit hoved, hold den tæt mod dit hoved i op til to minutter, hvilket vil hjælpe med at omforme.

Hvorfor omforme en hat?


Når du får en ny hat, skal du ikke bare smide den i skraldespanden. Giv i stedet den misformede hue med alle dine minder og patches på dem et spændende andet liv som en del af vores virksomheds genbrugsprogram!

Chancen er god for, at der på dette tidspunkt er nogen, der har sagt ja til at bære en for mange huer på én gang, så da jeg så noget, der lignede noget, der var lige noget for mig – en sød kraniehue, der er perfekt til efterårsvejr eller kølige dage, hvor jeg løber ærinder i byen – kunne jeg ikke vente et minut mere med at give min også væk, for lad mig sige dig, at disse babyer vil holde hovedet varmt, selv om de ikke længere er helt stilfulde nok.

Har du nogensinde haft en drøm, der syntes umulig at opnå? Hvis din hat er blevet knust eller bulet og ikke kan formes igen, skal du ikke give op endnu! Der findes masser af metoder til at få formen tilbage til sin oprindelige form. Det første, man bør prøve, er følgende:

Start med at lægge lidt hår ind i den fra hver side, før du krøller alle de folder op mellem dem med fingrene, der tager godt fat i begge sider på en gang; sørg for, at der ikke bliver for meget plads ledigt under denne proces, for selv om der måske kun er tilbage omkring en tomme bred åbning, hvor tingene møder den ydre overflade nu – det er nok plads, der er nødvendig, så at gå fremad vandt.

1. Hat Reshaping ved hjælp af en te-kedel

For at bruge denne metode til at omforme en hat, skal du finde en gammel tekedel eller tage din yndlingskedel frem. Dampkogeren inde i den vil afgive nok damp, der både kan bruges som isolering mod barske vejrforhold og stryge rynker fra tøj med lethed!

Hvis du ikke bruger det originale design, men i stedet laver en selv – fyld vand i gryden, indtil det er varmt, før du tilføjer tøj/bøtter osv., dæk godt til, mens du opvarmer ved høj varme, og fjern låget, når der begynder at dannes bobler på overfladen (pas på: kogepunktet!)

Hvis du ønsker, at din hue skal være varm og blød, samtidig med at den bevarer sin oprindelige form uden rynker eller folder, så er dette en glimrende måde at opnå netop dette på! Inden du gør noget med varm damp, skal du huske, at der er mange sikkerhedsforanstaltninger.

Du kan blive alvorligt forbrændt, hvis du ikke er forsigtig, så sørg for at holde mindst otte inches væk fra tuden, når du bruger metoden; brug handsker, mens du gør det også, fordi de hjælper med at beskytte hænderne mod forbrændinger hjælper også med at forhindre uønskede træk ved at fange dem inde i stoffet, som faktisk kan forårsage mere skade end gavn, da kold luft vil strømme gennem mellemrum mellem fingrene, hvilket gør personen føler sig koldere endnu mere.

Der er mange metoder til at omforme hatte, men ingen af dem vil være lige så vellykkede, hvis kronen er flad. Bare ælt din hat med begge hænder for at forme den på plads, og sørg for at få alle sider med – ikke kun for- eller bagstykker! Når dette er gjort grundigt, skal du arbejde metodisk fra toppen og nedad, mens du holder pauser, når det er nødvendigt på grund af overdreven fugtophobning, så du ikke lader dig frustrere under en så kedelig opgave.

Du vil måske finde nogle dele vanskeligere end andre, så bekymr dig ikke for meget om at få alt perfekt symmetrisk i starten; fokuser i stedet på, hvad der ser godt nok ud, hvor der er forskelle mellem retvendte og omvendte vinkler.

2. Omform en hat i det varme brusebad

Du kan omforme din hat under bruseren, mens den er i gang. Bare tænd for det varme vand, luk døren og hæng udenfor, hvor der er lidt damp, eller sæt kroge tæt på toppen af væggen, hvis det er muligt, så du nemt kan komme til! Lad den stå i 15-20 minutter, før du fjerner den helt, så du ikke beskadiger stoffet for meget med for meget varme (nogle kan dog godt lide at vaske deres tøj lige efter).

Denne metode fungerer bedst ved først at vaske begge sider grundigt med en kold/varm skyllecyklus og derefter følge disse enkle trin.

Hvis din hat føltes presset eller fladtrykt, skal du bruge den ene håndflade til at skubbe den tilbage i form. Bearbejd begge sider, indtil du er tilfreds med, hvordan tingene ser ud igen, og læg den på et rent tørt håndklæde, før du lader overskydende fugt slippe ud gennem ventilationshullerne foran OG øverst, hvis det er muligt!

Sæt heller ikke fugtig varme huer indeni – den ekstra friktion fra roterende cyklusser kan i bedste fald forårsage krympning/krøllning; nogle gange endda fuld krympning takket være visse kemiske behandlinger, der anvendes i dag, som vil ødelægge en ellers veludført liner, så snart dens udsatte hud kommer i kontakt med varm luft.

3. Tøjdampermetoden til at omforme en hat

Du kan bruge din tøjdamper til at omforme en hat. Fyld maskinen med destilleret vand, sæt den i stikket og sæt den i den varmeste indstilling i et minut eller to, indtil du har opnået det ønskede resultat!

Det er lige så enkelt som at fylde en tom kedel op derhjemme, inden du bliver helt krøllet, mens du rejser i udlandet – sørg bare for ikke at dampe alle kurverne væk, for denne skribent fandt på egen krop ud af, hvor vigtig deres frisure er, da de ikke kunne finde nogen, der kunne stryge disse folder ud efter at have ventet i timevis udenfor for at finde skygge under træer i nærheden af ambassader i fugtige somre, hvor de lokale kommer frem og tilbyder frisk frugt og derefter trækker sig tilbage i privaten.

Dernæst slukker du for damperen og sætter den ned. Med to hænder omformer du forsigtigt din hat, indtil du er tilfreds med, hvor velformet den er igen!

Hvis denne metode ikke virkede for at slippe af med misformede hatte, så læs videre, for vi har masser af flere tips til, hvordan du får de skæve strå til at opføre sig ordentligt på ingen tid – vær dog tålmodig; formningen kan tage lidt tid, afhængigt af hvilken form der skal rettes (bred skygge/ingen krone).

4. Sprøjteflaske-metode til at omforme en hat

Dette er en fantastisk måde at omforme og strække din hat på! Det er ikke den bedste til dårligt skrunede eller fladtrykte hatte, men hvis du har brug for at få den i form, vil det lige nok virke. Hold fast i den ene side af pandebåndet med hver hånd, mens du forsigtigt sprøjter nedefra med de modsatte ender (for at undgå at få vand op i sømmene).

Når begge sider er blevet fugtet, skal du lægge sprayflasken fra dig og derefter fjerne overskydende materiale omkring båndet/bruge hårtørrer på den laveste varmeindstilling.

Nu, hvor din hat er helt tør, tages den af føntørreren, og det overskydende vand presses grundigt ud. Fortsæt derefter med en sidste runde på høj eller middelhøj varme i 15 sekunder, inden du tager den ud af hårtørreren; sigt kun på sømmene (ret ikke denne opvarmede luft i nærheden af håret). Når du er færdig med at opvarme udstyret, skal du føre hovedet gennem det delvist tørrede materiale, så alle dele er dækket jævnt, og derefter bære det som ønsket!

5. Omform en hat ved at fylde den med silkepapir

Vand er fjenden af en god hat. Hvis du ejer en, vil denne metode gøre underværker for at redde den fra ødelæggelse og genoprette dens form til endnu en dag i skole eller på arbejde! Til at begynde med ville jeg skubbe alle indtrykte områder på kronen ud – det er bare fordybninger, som vand let kan trænge ind i, så de har brug for ekstra pleje, når der er fugtige forhold.

Tag dernæst noget silkepapir (eller sammenkuglede aviser) og stop dem ind i hele din hovedbeklædning, indtil alle mellemrum mellem stykkerne er blevet fyldt forsvarligt ud; sørg for ikke at efterlade nogen synlige mellemrum, hvor luft potentielt kan lække igennem i løbet af bæretimer, hvilket kan føre til ubehag senere hen, når svedophobning begynder at forårsage trykpunkter mod følsomme steder som tindinger osv.

Når du er tilfreds med pasformen, skal du lægge den på et køligt og tørt sted i 24 timer. Kontroller, om din hat er i form igen ved at fjerne alle vævspapirerne, når der er gået et helt døgn, og sæt den på hovedet igen, før du kontrollerer igen ved midnat eller tidligt om morgenen, hvor rynker normalt er mindre synlige, fordi de dannes i søvnfase to (dagtid). Hvis det er nødvendigt, så tag en ny pause fra at fylde dem helt ud – lad dem bare være i fred, når det er muligt!

Når du tager dig af stofgenstande som tøj eller endda møbler, vil denne proces hjælpe dig med at undgå irriterende folder, der opstår på grund af overdrevent tryk mellem de forskellige lag, hvilket kan føre til

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here